Miért szükséges a bőr hidratálása?

Sok esetben azt veszem észre, hogy a vendégeink a termékekben, valamilyen trendi hatóanyagot keresnek, és a bőr hidratálására nem nagyon figyelnek oda.

„Úgy gondolom, hogy a szépségápolás a bőr hidratálásával kezdődik.”

Mit is jelent ez valójában?
A legnagyobb kiterjedásű szervünk a bőrünk. Testünk vízkészletének kb-10-20%-a bőrben található. A bőr felszínén lévő hidrolipid réteg csak gyermek korban ideális, később viszont az időjárás, az életmód, a táplálkozás befolyásolása miatt sérül, és gyakran dehidratált lesz.

A fokozott vízvesztés száraz, durva tapintatú, hámló bőrt eredményez. A csökkent víztartalmú bőr sokkal ráncosabbnak tűnik, feszül, viszket, könnyen kipirosodik, sokkal érzékenyebb és védtelenebb a kórokozókkal szemben. Ilyenkor a gyulladást és allergiás reakciókat kiváltó tényezők is könnyebben bejutnak a bőr mélyebb rétegeibe. A hidratálás tehát a bőr víztartalmának növelését jelenti, ami által a bőr kisimult, rugalmas, élettel teli, ragyogó lesz.
Ezt egyrészt belsőleg, megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel, másrészt külsőleg, a bőrön keresztül történő vízvesztés megakadályozásával (szérumok, hidratáló krémek segítségével) érhetjük el.

bőr hidratálása

Amit én a bőr hidratálására előszeretettel szoktam ajánlani, az a Biopeptide serum spray Biopeptide Serum Spray, Larens 150 ml – larenspartner.hu. Egy nagyon könnyed, vizes állagú, magas minőségű hatóanyagokat tartalmazó peptides szérum, úgynevezett BIOPEPTIDE COMPLEXET tartalmaz, amely kiválóan segít a vízhiányt pótolni. Minden bőrtípusra alkalmas, multifunkcionális szérum.

Ideális az aknés, pattanásos, zsíros bőrökre, mivel az ezüstkolloidnak, peptideknek /BIOPEPTIDE COMPLEX/ köszönhetően antibakteriális, gyuladáscsökkentő tulajdonsága van.

Tiniknek, mivel a nagyon könnyed, vizes állagának és az egyszerű használatának köszönhetően, ez a szerum a kedvencükké válik, és a magas hatóanyag tartalmának köszönhetően sokat javít a bőrük állapotán.

A férkiak is kimondottan szeretik, mivel borotválkozás után, elég, ha csak befújják a szérummal az arcukat.

Anyukáknak, akik egy olyan szérumot keresnek, amely az egész család kedvece lesz, mivel a pici babáktók kezdve a felnőttekig, mindenki kedvence lesz.
A peptideknek köszönhetően pedig anti-aging harása van, megelőzi a ráncok kialakulását, csökkenti a már meglévő ráncokat, regenerálja, feszesíti és intenzíven hidratálja a bőrt. És ami nagyon fontos, hogy megelőzi a pigmentfoltok kialakulását is. Bónuszként, nem csak az arcbőrre, de a nedves fejbőrre, és a test többi területére is ajánlom. Kiváló napkárosodott, leégett bőrre, mivel csökkenti a bőrpírt, rovarcsípéseknél pedig szintén használd, mivel gyulladáscsökkentő.

A Hydro Balance Face Cream  Hydro Balance Face Cream, Larens – larenspartner.hu pedig egy nagyon könnyed állagú hidratáló krém. Könnyű állagának köszönhetően tökéletesen felszívódik, a bőrt ragyogóvá, hidratáltá és fénylővé teszi.

Liposzómába zárt kollagént tartalmaz. Ami azt eredményezi, hogy a liposzómáknak köszönhetően a krémben lévő hatóanyagok fokozatosan fejtik ki a hatásukat és a bőr mélyebb rétegeibe jutnak el, így a jótékony hatása sokkal hosszabb távú.

Az ezüstkolloidnak köszönhetően, idealis az aknés, pattnásos bőrre is, és nem tömíti el a pórusokat sem. Továbbá Hydromanilt tartalmaz, ami szintén kiváló hidratáló összetevő.

Ezeket a termékeket előszerettetel ajánlom, ha szép, ragyogó, egészséges és hidratált bőrt szeretnél. És ne feledkezzetek meg a mindennapi fényvédelemről sem. Ha fontos számodra a természetes fényvédelem, akkor ezt a hidratáló fényvédőt ajánlom. Suncare Face Cream SPF 20. Suncare Face Cream SPF 20, Larens – larenspartner.hu

Berkes Mária -Larens professional tréner

A szerző:

Berkes Mária

kozmetikus, Larens professional oktató

Tel: +36 70 405 2685